Wahl - profesionalni frizerski aparati


Od 1919, kada je izumljen prvi električni aparat za šišanje, Wahl korporacija je lider u proizvodnji profesionalnih i kućanskih aparata za šišanje. Danas, s preko 3300 zaposlenih diljem svijeta, Wahl nastavlja tradiciju inovacija i superiorne korisničke podrške koju je započeo Leo J. Wahl. Sjedište korporacije je u Sterling, Illinois, SAD. Wahl mašinice za šišanje i ostali proizvodi se danas prodaju u oko 165 zemalja diljem svijeta.

Wahl kroz povijest ...

1911 Put koji je prethodio nastajanju Wahl-a započeo je, tada, srednjoškolac Leo J. Wahl, kada je počeo eksperimentirati s vibrirajućim elektromagnetnim motorom. Kasnije, kao student strojarstva, Leo Wahl je dizajnirao medicinski masažer za svog strica J. Frank Wahl-a. Leo je počeo prodavati masažere po frizerskim salonima i ubrzo je uvidio kako alat kojim rade frizeri treba unaprijediti.

1919 14. Oktobar, Leo J. Wahl prijavio je patent za svoj novo razvijeni elektromagnetni aparat za šišanje i proizvodnja je počela. Bio je to prvi komercijalni elektični aparat za šišanje koji je imao motor u tijelu. Do kraja 1920. proizvedeno je i prodano tisuće ovih mašinica frizerima po cijeloj Americi. U svojim ranim godinama Wahl se orijentirao isključivo na frizere kako bi povećao efikasnost i praktičnost mašinica za šišanje.

1921 2. Februar, nakon što je dobio još jedan patent za novi aparat, Leo. J Wahl je kupio 100% dionica tadašnje Wahl Manufacturing Company i preimenovao je u Wahl Clipper Corporation. Proizvodnja i prodaja je bila u rapidnom uzletu.

1940 U ranim 1940-im Wahl je proširio svoju ponudu za profesionalne salone sa artiklima kao što su fenovi za kosu, oštrači škara, škare, četke za uvijanje kose, češljevi i dodaci za aparate za šišanje. Napravljeno je i vrlo uspješno sušilo za kosu koje se proizvodilo u 2000 komada dnevno.

1950 Kompanija već sada razmišlja o svjetskim potrebama za njihovim proizvodima, te razvija proizvode koji voltažom i frekvencijama odgovaraju inozemnom tržištu.

1957 Leo. J. Wahl je preminuo 20. Maja. Tijekom svog života primjenio je preko 100 patenata za svoje inovacije.

1960 Wahl korporacija razvija i proizvodi inovativni i unikatni brijač s fleksibilnim nožem.

1965 Slijedeći svoj inovativni duh, Wahl nastavlja impresionirati - publika je bila oduševljena nakon što je predstavljen Vac Clipper - mašinica koja vakumom usisava ošišanu dlaku.

1966 Wahl počinje proizvodnju prve univerzalne mašinice za šišanje s rotirajućim motorom. Iste godine motor je unaprijeđen i proizveden je aparat za šišanje životinja.

1967 Kompanija dizajnira prvi bežićni / punjivi aparat za šišanje za profesionalce.

1970 Uvedena nova mašinica za šišanje s trajnim elektromagnetni motorom promjenjive brzine.

1975 Wahl proizvodi cijelu liniju proizvoda za masažu leđa i stopala s kontroliranom brzinom i temperaturom.

1977 Rođen je potpuno novi proizvodni koncept - trimer za uši i nos.

1984 Razvijen je Groomsman - prvi trimer za bradu i brkovove koji radi na baterije. Ovim proizvodom započinje razvoj jedne cijele nove kategorije proizvoda.

1987 Tržištu je predstavljen potpuno novi, inovativni proizvod, ZeeCurl. Ova unikatna pegla za kosu, dala je mogućnost stilistima da kreiraju razne vrste frizura.

1990 Linija proizvoda za osobnu upotrebu Groomsman trimera za bradu i brkove proširena je u punu liniju proizvoda s punjivim baterijama. Kreativni stilistički trendovi 90-ih naveli su Wahl da razvije i uređaje za specijalno stiliziranje frizura.

1993. Wahl nastavlja s razvojem novih žičnih i bežičnih mašinica za šišanje, kako za profesionalnu upotrebu, tako i za obične korisnike.

1996. Wahl pod svoje okrilje preuzima Moser Elektrogerate GmbH, međunarodnog proizvođača čije je sjedište u Unterkirnach, Njemačka. Ermila GmbH je također pridružena Wahlu u ovoj akviziciji. Sve aktivnosti, istraživanje, razvoj, proizvodnja, logistika i marketing od tada se rade zajednički. Moser, koji je osnovan 1946. je prepoznat kao vodeći međunarodni proizvođač proizvoda sličnih Wahl-ovim, uključujući mašinice za šišanje, masažere, brijače i trimere za kućne ljubimce.

1999. Wahl Clipper korporacija je međunarodni lider u proizvodnji aparata za osobnu i profesionalnu upotrebu u frizerskim salonima. Kompanija zapošljava 1800 ljudi diljem svijeta - Australija, Kanada, Kina, Engleska, Njemačka, Holandija, Mađarska, Japan i SAD.

2001. Wahl Clipper predstavlja Trim N Vac - prvi trimer za bradu i brkove koji skuplja dlake pomoću vakum sustava.

2009. Wahl Clipper korporacija proslavlja 90 godina postojanja kao pionir u prouzvodnji aparata za šišanje za osobnu i profesionalnu upotrebu. U tih 9 desetljeća Wahl kontinuirano nastoji unaprijediti kvalitetu i nove inovacije u svim kategorijama proizvoda. U ovoj godini Wahl je predstavio mašinicu za šišanje s litij - ionskom baterijom, najnaprednijom dostupnom punjivom baterijom.

Wahl sutra ...

Filozofija za 21 stoljeće - "Zadržati vodeću poziciju u proizvodnji aparata za osobnu njegu. Kontinuirano unaprijeđivati postojeće proizvode, kao i predstavljati nove. Ostati inovativan i ispred konkurencije i biti stalna, istinska, podrška korisnicima."

Web shop ponuda

Aparati za šišanje
Više
Trepavice i obrve
Više
Kolor kreme (boje za kosu)
Više
Web shop
× Zatvori